Gondolatok egy női fejből

Gondolatok egy női fejből

5 tipp a harmonikus párkapcsolatért

2016. augusztus 07. - Perger Viktória

Mostanában több olyan párral találkoztam, akik egy-két éve is együtt vannak már, de saját bevallásuk szerint a kapcsolatuk nagyrészt a szürke hétköznapokról és a hasonlóan színtelen hétvégékről szól. Korán kelés, munka, bevásárlás, takarítás, alvás és így tovább. Természetes hogy az emberek életének egy nagyobb része így és ehhez hasonlóan néz ki. Viszont egy párkapcsolat nagyon megsínyli, ha a napi mókuskeréken kívül, semmi másról sem szól. Véleményem szerint rendszeresen ápolni kell a kapcsolatot, ki kell lépni a megszokott körforgásból és tenni kell azért, hogy a párkapcsolat ne laposodjon el, ne menjen tönkre. Igen, ez idő, kreativitás, néha pénz, de megtérül. 

A továbbiakban a teljesség igénye nélkül leírok 5 tippet hogy mit lehet tenni egy párkapcsolat életben tartásáért, szorosabbra fűzéséért. 

 

1., Apró figyelmességek, gesztusok:

Semmi nagy dologra nem kell gondolni, sem időben, sem pénzben. Ez csupán arról szól, hogy egy hosszú nap előtt vagy egy fárasztó hét után egy kis mosolyt csaljunk társunk arcára. Itt aztán elengedheti az emberek fantáziáját. Egy vacsora főzés, egy szál virág, egy kivasalt ing, a kedvenc süteménye, és még sorolhatnám. Én például mikor a barátomnak szendvicseket készítek másnapra, nem egyszer “elrejtek” a csomagoláson egy rövid üzenetet. Ez nem nagy dolog, csupán annyi a lényeg, hogy érezze a másik a törődést, azt hogy eszébe jutottunk aznap, és ezt nem vagyunk restek a tudtára adni.

 

2., Közös nyaralás:

Amíg az ember el nem megy a párjával nyaralni, talán nem is sejti, hogy ez milyen összekovácsoló erő tud lenni. Mi rendszeresen próbálunk ketten vagy barátokkal mini-nyaralásokat szervezni. Biciklizés, wellness, kirándulás vidéken, strandolás, akár 2-3 nap is feltöltő tud lenni. Persze ha az ember megengedheti magának, jobb néha hosszabb időre menni, 1 akár 2 hétre teljesen elszakadni a napi robottól. A helyzet az, hogy egy teljesen más környezetben, akár egy számunkra vadiúj országban, más napi ritmust élve, 0-24-ben együtt vagyunk a másikkal és ez képes új távlatokat nyitni. Nekem nemrég ilyen élmény volt a két hetes thaiföldi nyaralásunk, ahonnan egy megújult, felfrissült párkapcsolatban tértünk haza. Persze nem a távolság vagy a napok száma a legfontosabb, hanem a másikra hangolódás.

 

3., A másikért tenni:

Mi emberek hajlamosak vagyunk önzőek lenni. Főleg mikor az ember egésznap kötelességet teljesít, szereti a szabadidejét a saját szájíze szerint eltölteni. Ámde mégis egy kedves gesztus lehet, ha átlépjük a komfortzónánkat és teszünk valami olyat ami nem rólunk, hanem a párunkról szól. Nem kell minden hobbinknak egyezni, de nagyon jól tud esni a másiknak ha megoszthatja velünk azt, ami őt érdekli. Nem szeretjük a focit, de a párunk él-hal érte? Nézzünk meg egy meccset vele. Próbáljuk meg megérteni, hogy vajon ő mit szerethet benne. Unjuk a főzést? Sajnáljuk rá az időt? Vegyünk erőt magunkon, álljunk oda másik mellé és főzünk egyszer együtt. 

 

4., Minőségi idő:

Hát igen, ez ilyen. Ha valaki jó párkapcsolatot szeretne, annak erre időt kell szánnia. És most nem arra az időre gondolok, amikor egymás mellett ülve a telefonotokat nyomkodjátok és nem is arra, amikor az ember 6-kor kel, lenyom egy kávét és már rohan is a munkába. A minőségi időre céloztam. Nincs telefon, nincs rohanás, fejben nem a másnapodat tervezed stb. Ilyen nem biztos, hogy napi szinten lesz, de nem is baj. Tűzzetek ki heti 1 vagy kéthetente 1 olyan alkalmat, ami a tiétek. Együtt keltek, beszélgettek, kirándultok, filmeztek, mindegy is. A lényeg hogy együtt, lehetőleg ketten. Tavaly ilyenkor, a barátomat még külföldhöz kötötte a munkája, így 6-7 naponta jött haza 3 napra. Az volt a kedvencem, amikor esténként levágódtunk a kanapéra és csak beszélgettünk. A legértékesebb órák voltak azok.

 

5., Az önmagunkra fordított idő:

Valószínűleg ez most furán hangzik, idáig arról papoltam, hogy a másikkal töltsünk időt, a másiknak járjunk a kedvében blabla. No de egy kapcsolat sem lesz igazán harmonikus, ha feleknek sosincs idejük önmagukra. Ez lehet egyedül vagy barátokkal, otthon vagy vidéken, a lényeg hogy rólunk szóljon, feltöltsönLehet ez egy sör haverokkal, egy izzasztó edzés vagy akár egy lebilincselő könyv. Ha mindig csak adunk magunkból, de mi nem töltekezünk, akkor kimerültekké és kedvetlenekké válhatunk. Pont előző héten történt meg velem, hogy röpke két napra leugrottunk Balatonra egy tánctáborba. Csak csajok, tánc, zene, napozás, alvás. Már két nap is rengeteget segített abban, hogy hazaérve újra lelkesen tudjam végezni a napi teendőket. 

 

Még sokáig folytathatnám a felsorolást, hisz ahány ember, ahány kapcsolat, annyi bevált szokás, de most zárom soraim. Remélem mindenki talál magához illő tippet és ki is próbálja. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://viktoriaperger.blog.hu/api/trackback/id/tr799168664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2016.08.07. 16:43:38

És akkor most kérlek, mesélj arról, ha már vannak gyerekeid, és nem ugorhatsz csak úgy el kettesben Tájba két hétre, vagy a Balcsira a csajszikkal két napra...

Szalay Miklós 2016.08.07. 17:21:55

Továbbá nem árt tisztűában lenni azzal, hogyan működik a nő és a férfi. Egy tömör összefoglaló erről:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid052

(A legfelső sor a kép tetején, "Férfi és nő". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Perger Viktória · http://viktoriaperger.blog.hu/ 2016.08.08. 10:14:12

Kedves OkoskaTo:rp!
Én sosem írtam, hogy lenne gyerekem, vagy tudnám, hogy ilyen helyzetben mit kell tenni. Ezek tippek, nem kötelező őket betartani.
Mindazonáltal rengeteg párt ismerek, akik viszik magukkal a gyereküket, néha a szüleiknél hagyják őket 1-1 estére, vagy alkalmanként bébiszitter vigyáz rájuk. 1-1 alkalomra biztosan mindenki talál megoldást.
süti beállítások módosítása