Gondolatok egy női fejből

Gondolatok egy női fejből

Vegán ételrendelési lehetőségek a koronavírus idején

2020. március 27. - Perger Viktória

Habár az utóbbi hetekben rohamosan megnőtt az otthonfőzések száma, de ezzel párhuzamosan az ételházhozszállítási lehetőségek köre is folyamatosan bővül.
Mivel mi vegánok vagyunk, így nekünk továbbra is szűkösebbek a lehetőségeink, de azért egyre-másra bukkannak fel az új kezdeményezések. Ebben a cikkben összegyűjtöttem néhány budapesti opciót.

Napfényes Étterem
A kedvenc éttermem és egyben törzshelyem is belecsap a házhozszállításba, mely a mai napon indul el. Egyelőre csak a belvárosi kerületekbe szállítanak, de a peremkerületeken lakó társaimmal együtt nagyon várjuk, hogy ez bővüljön. A honlapjukra feltöltött étlapból és napi menüből lehet minimum 2000 Ft-os tételben rendelni.
Az étterem napi levesajánlata 500-700 Ft között mozog, míg a főétel 1500-2300 Ft között.
Az Á la carte étlap színes választékában az egyes főételek árai 1500-tól 2400 Ft-ig terjednek.
A szállítási költség pedig rendelési mennyiségtől függetlenül 500 Ft.
https://napfenyesetterem.hu/egyeb/hazhoz-szallitas-indul_20200327/

img_6821.jpg

Great Bistro
Stőhr Gréta fine dining vegán étterme is lehetővé teszi, hogy a finom fogásaikat otthon is fogyaszthassuk. Rendelni többek közt a Netpincéren vagy a Frissfood-on keresztül lehet. Budapest egész területére, Fótra, Dunakeszire, Budaörsre, Szigetszentmiklósra, Szigethalomra, Tökölre, és Halásztelekre is szállítanak.
A levesek 1000 Ft alatt, míg a főételek 2000 Ft körül mozognak.
http://www.frissfood.hu/aktualis_etlap

img_0493.jpg

Tökmag vegán
A cuki kis hamburgerező is nagy lépésre szánta el magát azzal, hogy március 18-án elindította új szolgáltatását. Facebook oldaluk információi szerint jelenleg csak 10.000 Ft feletti rendeléseket tudnak teljesíteni az I., II., II., IV., V., VI., VII., VIII., IX., XIII., XIV., XV. kerületekbe, valamint Fótra és Dunakeszire. Ez nekem még mindig nem kedvező, de bízom benne, hogy ők is bevonják majd a peremkerületeket. 
https://www.tokmagveganstreetfood.hu/

img_9310.JPG

Hummuspoint
Falafelimádók előnyben! Habár vegánoknak igen szűk a választék (hummus, falafel, pita, sali), de nem baj, legalább van. Szállítást az I., II., III., V., VI., VII., VIII., IX., XI., XII. XIII., és XIV. kerületbe vállalnak.
Az ételek 1600 és 1900 Ft között mozognak.
https://hummuspoint.hu/

Vegafutár
Ez nem újdonság, hogy tőlük lehet ebédet rendelni, csupán azért hozom fel őket példának, mert én nagyon meg vagyok velük elégedve. Bár a vegán választék nem túl bőséges, de jelenleg ők az egyetlenek, akik a reptér közelébe is szállítanak, megmentve engem a mindennapos főzéstől.  Én főzelékeket szoktam rendelni tőlük, a többi kaja ízvilága nem az én ízlésem. Az ára szerintem teljesen rendben van és eddig minden esetben kiszállították nekem még 12 óra előtt az ebédet.
Levesek: kb. 600 Ft
Vegán főzelékek és egyéb főételek normál adag: 1100-1300 Ft
Édességek: 500-600 Ft
Az ételek ára tartalmazza a szállítási költséget is.
https://www.vegafutar.eu/vegafutar/www/

További opciók
RépaRetek
Vegalife
Istvánffi Veggie Burger
Nemsüti

Ha Ti is tudtok olyan helyekről, ahonnan még szállítanak a mostani helyzetben is ételeket, írjátok meg kommentben! :)

Képek forrása: saját

A bejegyzés trackback címe:

https://viktoriaperger.blog.hu/api/trackback/id/tr8615563246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása