Gondolatok egy női fejből

Gondolatok egy női fejből

Bővülő vegán kínálat

2018. november 30. - Perger Viktória

Az elmúlt hetekben két új vegán helyet is volt alkalmam kipróbálni. Vagyis az egyik nem teljesen vegán, de erről majd később. Szeretném ebben a cikkben röviden bemutatni őket, mert mindkettő hely megérdemli, hogy beépüljenek a köztudatba és sokan látogassák őket.

 Good Karma; Eat good, do good feel good.
Az első hely, egy újonnan nyílt trendi, indiai "gyorskajálda". Mindenkinek szuper választás, aki híve az egészséges, teljes értékű táplálkozásnak és emellett a gyorsaságnak is. Én is pont egy ebéd erejéig ugrottam ki, kényelmesen belefér egy pénteki ebédidőbe. :)
A hely maga pici, 8-10 ember tud csak leülni, de szerencsére van elviteles opció is, nagyon sokan ezt választják. A design nekem nagyon tetszik, színes, vibráló és modern.
img_3315.jpgAz étlapon nem minden vegán, de azért még így is alig tudunk választani. Végül egy zöldséges-chutneys-basmati bowl-ra és egy lencsés-csicseriborsós-salis-indiai wrap-re esett a választásunk. Mindkettőt újrahasznosítható tányérban kaptuk meg, ami külön jó pont nálam. A környezettudatosság mellett persze nagyon finomak és laktatóak is voltak az ételek. Olyannyira, hogy se egy ínycsiklandozó édesség, se egy smoothie nem fért belénk, úgyhogy ezeket legközelebbre tartogatom. :)
img_3316.jpgimg_3317.jpgFacebook oldaluk: Good Karma

Magora
Ez a vegán reggeliző, étterem és egészségközpont Vácon található. Azért örülök nagyon ennek a helynek, mert hiánypótló szerepet tölt be abban a régióban. Eddig még csak az éttermet volt lehetőségem kipróbálni, a hangulatos reggeliző-kávézó és az egyéb szolgáltatások, mint aerobik, masszázs vagy kozmetika az elkövetkezendő alkalmakra maradnak.
Az étterem tágas, elegáns, kellemes hangulatot áraszt. Az étlap egyelőre még szűkös, de folyamatosan bővítenek a kínálaton. A napi menü hétfőtől péntekig elérhető, minden nap változatos, finom fogásokat kínálva.
img_3164_1.jpgMi az étlapról a minden földi jót kínáló fatál mellett döntöttünk, egy kis salátával kiegészítve. Az egész tál finom volt, de a paprikás fűszerben megforgatott krumplit és az isteni házi barbecue szószt külön kiemelném. Bár én nem szeretem a krumplit, de be kell vallanom, hogy ez mennyei volt! 
img_0467.jpgimg_3165.jpgSzerencsére hárman voltunk és éhesen érkeztünk, így a desszert is belénk fért, egy mákos-sütőtökös süti formájában. Szubjektív vélemény, de én jobban szeretem a sütőtököt sós formában, mint édességben.
img_3168.jpgEgy szó, mint száz, máskor is betérek majd ide és ajánlom másoknak is, akiket Vác felé sodor az élet. Facebook oldaluk: Magora

(A posztban saját képek szerepelnek.)

A bejegyzés trackback címe:

https://viktoriaperger.blog.hu/api/trackback/id/tr9814406112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása