2019. aug 08.

London vegán szemmel

írta: Viktória Perger
London vegán szemmel

Az előző héten 3 napot Londonban töltöttem és kicsit körbeszaglásztam, hogy milyen is lehet ott vegánként az élet. Ebben a posztban összeszedem a gyors, és korántsem teljes körű tapasztalataimat. 

eat by CHLOE
Érkezésünk napján sajnos 2,5 órát késett a gép, úgyhogy bár én jól beterveztem, hogy kipróbáljuk a Deliciously Ella nevű híres vegán éttermet, de erről végül lecsúsztunk. Viszont milyen érdekesek azok a bizonyos véletlenek. Farkaséhesen estünk be a szállásra, felcsaptuk a Happycow applikációt, majd elrongyoltunk az applikáció szerinti legközelebb vegán helyre.
Így estünk be zárás előtt 20 perccel az eat by CHLOEnevű helyre. Egy nagyon kedves és segítőkész srác fogadott minket. Gyorsan rendeltünk egy salit és egy burgert, amit pár percen belül meg is kaptunk. Hozzácsaptak egy édesburgonya hasábot, mondván, hogy a ház ajándéka. :) Az étel isteni volt! Mikor már majdnem végeztünk, odajött hozzánk megint a srác, és felajánlott nekünk két szendvicset, valamint két muffint, mondván, hogy úgyis zárnak, úgyhogy ha elfogadjuk, ezeket szívesen nekünk adja. Leesett az állunk a hozzáállásuktól és a kedvességüktől. (a szendvics fantázianeve megtévesztő, nincs benne tonhal)


Ha bármikor Londonban jártok, térjetek be az egyik eat by CHLOE-ba, én nagyon ajánlom.
Sali: 9-10 font
Hamburger: 9-10 font
img_5582.jpg

img_5585.jpg
Waitrose és Pret a manger
Másnap volt pár óránk várost nézni. Ilyenkor nem szeretünk azzal időt tölteni, hogy étteremben eszünk, inkább bekapunk némi gyümölcsöt, egy salit vagy szendvicset és már megyünk is tovább! 
Szerencsére Londonban rengeteg boltban és kávézóban lehet növényi alapú ételeket kapni. Több boltot és végigjártunk, de kettő volt, ami nagyon bejött. Ezek a Waitrose üzletlánc és a Pret a manger kávézó. Milyen jó lenne, ha Pesten is nyitnának üzletet! 
A Waitrose-ban széleskörű gyümölcs, szendvics, sali, joghurt és müzlikínálat van. A müzliszeletek és a kekszek a gyengéim, bárhova megyek, ezeket keresem először egy boltban. Itt az abszolút kedvencem a Trek lett. Amúgy sajnos elég sok müzlibe tesznek tejet vagy joghurtot, úgyhogy elég sok címkét el kellett olvasnom, mire erre rátaláltam.
További pozitívum, hogy a városnak elég sok pontján elérhetők ezek az üzletek és minden készételen vagy szendvicsen jól láthatóan feltüntetik a vegan feliratot, így nem kell sokat keresgélni.
Szendvicsek, készételek: 2,5-3,5 font
Joghurtok: 75 penny
Trek müzli: 90 penny
A Pret a mangerben pedig nagyon finom mangós-kókuszos joghurtot találtam. Bár az ára nem semmi, 3 font körül van egy darab, de esküszöm megéri egyszer megkóstolni!

img_1724_1.jpg

img_5634.jpg

img_5591_1.jpg

Warner Bros Studio
Utunk célja és fénypontja a Harry Potter stúdió meglátogatása volt. Vegán kínálat terén itt is pozitív csalódás ért minket. A Food Hall nevű helyen ettünk egy jackfuit-os salit meg egy falafeles-céklás hamburgert. Most ettem amúgy először jackfruit-ot, de nem mondhatnám, hogy maradandó élményt okozott.
Az árak itt is elég nyugatiasak, de a kaják gyorsan kész voltak, finom volt és elég nagy adag ahhoz, hogy utána szemkopogás nélkül ugorhassunk neki a közel 3 órás stúdiólátogatásnak.
Hamburger krumplival: 11 font
Saláta jackfruit-al: 11 font

img_1741.JPG

Összességében azt mondhatom, hogy Londonban nagyon jó dolga van a vegánoknak. Óriási választék, lépten-nyomon olyan üzletek, ahol hozzávalókat, édességeket, vagy akár növényi alapú készételeket lehet kapni. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ettől még itt sem könnyű az élet, hisz minden elég drága!

Folytatása következik: a szegedi vegán opciókkal! :)

Szólj hozzá

utazás külföld london étterem nyaralás vegán növényi étrend